5 topargumenten pro staalframebouw

Staalframebouw is bijzonder geschikt om energiezuinig te bouwen

De energiekosten worden sterk gedrukt omdat het gebouw kan worden "ingepakt" in een ononderbroken isolatieschil wat elke koudebrug uitsluit. Bij eenzelfde wanddikte levert staalframebouw de beste termische energieprestatie op in vergelijking met houtskeletbouw of traditionele bouw. Deze bouwmethodiek laat toe om luchtdicht te bouwen wat ongecontroleerde luchtstromen en dus energieverliezen uitsluit. Staalframebouw is een droge bouwmethodiek, want er hoeven geen duizenden liters water worden verbruikt voor metsel- en pleisterwerken. De extra stookkosten nodig om bouwvocht uit een traditioneel gebouwde woning te onttrekken zijn bij staalframebouw onbestaande.

Staalframebouw is bijzonder geschikt om circulair te bouwen

Staalframebouw stoelt op het cradle-to-cradle principe: onze staalprofielen worden gemaakt van gerecycleerde wagens en zijn op hun beurt volledig recycleerbaar. staal is dus een steeds hernieuwbare grondstof. Gebouwen in staalframebouw kunnen bovendien relatief probleemloos worden gewijzigd of vergroot om tegemoet te komen aan nieuwe eisen . staalframebouw wordt dan ook veelvuldig toegepast bij projecten waarbij demontage en heropbouw op een andere plaats nodig is.

Staalframebouw kent bijna geen architecturale grenzen

Modern, tijdloos, grote overspanningen, optoppingen, woningbouw, appartementsbouw, bijgebouwen, .... De dag van vandaag is architectuur persoonlijk. Uw bouwproject moet voldoen aan uw eisen qua uitzicht en functie. Staalframebouw geeft u op dat vlak alle vrijheid. Staalframebouw is een methodiek met zeer laag gewicht en met een hoge sterkte en stijfheid. Zowel een eenvoudige als een complexe architectuur zijn daarom perfect te realiseren met staalframebouw. Een troef van staalframebouw is dat net zoals bij houtskeletbouw de ruimte tussen de stijlen hol is. technieken, zoals verwarming, ventilatie, elektriciteit en sanitair – worden in de wand verwerkt. Er hoeft dus niet aan ruimte ingeboet te worden. Staalframebouw is perfect te combineren met de meeste materialen. En hoewel baksteen populair blijft als gevelafwerking zijn er steeds meer binnen- en buitenbekledingsmogelijkheden.

Staalframebouw kent bijna geen architecturale grenzen

Staalframebouw is ongetwijfeld een van de snelste bouwmethodes. Het optrekken van de wind- en waterdichte ruwbouw is slechts een kwestie van dagen vanwege een optimale voorbereiding en prefabricatie. Zo verloopt het bouwen niet alleen razend snel, de structuur van uw woning wordt bovendien in ideale omstandigheden gemaakt. Deze snelle bouwmethodiek heeft ook andere interessante voordelen, want hoe sneller de werken klaar zijn voor oplevering, hoe korter de periode waarin u bijvoorbeeld tegelijkertijd huur moet betalen en krediet moet aflossen. Alle staalskeletprofielen worden maatvast voorbereid in het atelier. daardoor kunnen ramen en deuren al tijdens het planningsproces in bestelling gaan.

Met staalframebouw bouw je veilig en comfortabel

De natuurlijke eigenschappen van staal verlenen het een hoge weerstand tegen onverwachte spanningen. Dat maakt het materiaal bijvoorbeeld bijzonder aardbevingsbestendig is. Door de bijzondere eigenschappen van het magnelisstaal gaat staal heel lang mee en is het vrij van roestvorming.